02.01.2017 20:48

'Inter nadert akkoord met talent van Atalanta'

Roberto Gagliardini maakt naar verluidt de overstap naar Internazionale. De 22-jarige middenvelder van Atalanta Bergamo zou nagenoeg rond zijn met de huidige nummer zeven van de Serie A.

Volgens Sky Italia ondergaat Gagliardini dinsdag een medische keuring in Milaan. Atalanta zou zo'n 25 tot 27 miljoen euro ontvangen voor de talentvolle middenvelder. Het is echter zomaar mogelijk dat de rechtsbenige Gagliardini in eerste instantie wordt gehuurd, omdat op deze wijze de restricties van de Financial Fair Play-regelgeving kunnen worden omzeild. Inter neemt dan een koopoptie op in het contract, die wordt geactiveerd zodra Gagliardini een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld.

De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Atalanta Bergamo en werd in het verleden achtereenvolgens verhuurd aan AC Cesena, Spezia Calcio en Vincenza Calcio. Gagliardini speelde tot op heden veertien duels in de Serie A in het shirt van Atalanta. Daarin kwam hij nog niet tot scoren, maar was de middenvelder wel goed voor twee assists. Gagliardini kwam in het verleden ook uit voor de nationale jeugdelftallen van Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner