03.01.2017 09:47

Juventus presenteert aanwinst Tomás Rincón

Tomás Rincón bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Lazio Roma - Genoa CFC (20-11-2016).
Tomás Rincón bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Lazio Roma - Genoa CFC (20-11-2016).

Tomás Rincón is definitief speler van Juventus. De middenvelder werd donderdag al medisch gekeurd, maar de club uit Turijn maakt dinsdagochtend melding van het feit dat de transfer van Rincón is afgerond.

Rincón komt over van Genoa CFC en heeft bij Juventus een contract getekend tot de zomer van 2020. De club uit Turijn heeft acht miljoen euro overgemaakt voor de 28-jarige middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan. Het bedrag kan overigens nog oplopen tot maximaal negen miljoen euro, mits hij aan een bepaalde voorwaarde in zijn contract voldoet.

De middenvelder, die bij Juventus de eerste speler in de geschiedenis van de club uit Venezuela is, begon zijn carrière in zijn vaderland bij UA Maracaibo. Rincón speelde in Venezuela tevens voor Zamora FC en Deportivo Táchira. In januari 2009 verliet Rincón Deportivo Táchira voor een avontuur bij het Duitse Hamburger SV. Na 106 wedstrijden in de Bundesliga vertrok de international van Venezuela in de zomer van 2014 naar Genoa CFC, waar hij 79 competitiewedstrijden speelde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner