03.01.2017 17:18

VIDEO: Verhuur was snel duidelijk voor Manu

Elvis Manu is blij dat hij zich de komende maanden weer mag laten zien in de Eredivisie. Go Ahead Eagles huurt de vleugelaanvaller van Brighton & Hove Albion. De Deventenaren waren een van de opties waar hij uit kon kiezen.

Het lukte Manu niet om een basisspeler te worden in Engeland. "Ik kwam eind augustus aan en toen was de competitie al zes wedstrijden onderweg. Het team draaide goed en dat zou zo blijven. Ze stonden lange tijd ongeslagen bovenaan. Dan gaat de trainer niet zo snel wisselen. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik steeds verder weg was van de basis en dan is het onbegonnen werk", aldus Manu tegenover Voetbal.com

De voorhoedespeler is blij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. "Het voelt goed om terug te zijn. Ik ken de Eredivisie, dus dat is niets nieuws. Het was vrij snel duidelijk dat ik op huurbasis mocht vertrekken en toen kwam Go Ahead heel snel bij mijn zaakwaarnemer. Go Ahead was een van mijn opties en uiteindelijk heb ik puur gekeken naar speelminuten en ik denk dat ik daar hier het meest voor in aanmerking kom."

Hoofdtrainer Hans de Koning is blij met de komst van de voormalig Feyenoorder. "Manu is een speler die dynamisch is, sterk vanaf de zijkant en scorend vermogen kent. Daar ontbrak het bij ons aan. We voetballen met iedere club wel mee, maar het gaat om het scoren en daar is hij voor aangetrokken."

Bekijk het volledige interview

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner