03.01.2017 20:37

Eigenaar Fortuna Sittard heeft grootse plannen

De supporters van Fortuna Sittard laten tijdens het duel met FC Oss massaal zien dat ze achter hun club staan. (26-02-2016)
De supporters van Fortuna Sittard laten tijdens het duel met FC Oss massaal zien dat ze achter hun club staan. (26-02-2016)

Isitan Gün is sinds afgelopen zomer de eigenaar van Fortuna Sittard. De vermogende Turkse zakenman heeft 85 procent van de aandelen in handen en betaalde daar, naar verluidt, zo'n negen ton voor. Gün heeft een duidelijk plan met de eerstedivisionist.

"Het gaat om de juiste waarden installeren. Fortuna was een club van pioniers, zo had ik begrepen. Toen ik hier kwam, proefde ik dat men mislukkingen had geaccepteerd. Dat kunnen we niet gebruiken", zegt Gün in De Volkskrant. De Turkse zakenman ziet de ontwikkeling van het Duitse RB Leizig niet als een voorbeeld voor Fortuna. "Dat is als supersnoep. Je krijgt een kick van de suiker, maar dat ebt zo weer weg."

"Ik kijk liever naar Borussia Dortmund. We gaan niet alleen maar spelers kopen. We willen juist investeren in de opleiding, goede coaches aanstellen. Daarmee is Borussia, maar ook Fortuna groot geworden", vervolgt Gün zijn relaas. Fortuna verraste afgelopen week met het aanstellen van Sunday Oliseh als nieuwe hoofdtrainer. "Sunday is een winnaar. Spelers kijken tegen hem op. Onervaren? Iedereen moet ergens beginnen."

Fortuna Sittard staat momenteel op een teleurstellende achttiende plaats in de Jupiler League. De Limburgse club moest eerder dit seizoen nog drie punten inleveren als straf voor het niet naleven van de financiële regels van de KNVB. Fortuna degradeerde in 2002 uit de Eredivisie en eindigde in de seizoenen daarna nooit hoger dan op de zevende plaats in de Jupiler League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner