04.01.2017 13:30

Ebuehi gaat nu wel in op uitnodiging Nigeria

Tyronne Ebuehi (l.) vecht om de bal met Eljero Elia (r.) tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag. (14-12-2016)
Tyronne Ebuehi (l.) vecht om de bal met Eljero Elia (r.) tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag. (14-12-2016)

Tyronne Ebuehi gaat binnenkort toch debuteren voor de nationale ploeg van Nigeria. De verdediger van ADO Den Haag wees in oktober een uitnodiging van de Nigeriaanse bondscoach Gernot Rohr af.

De vleugelverdediger van ADO Den Haag had zich in oktober net opgewerkt tot basisklant in de ploeg van ADO Den Haag-trainer Željko Petrović en wilde voorkomen dat hij zijn plaats zou kwijtraken. "Ik zie het als een hele eer dat ik in mijn vaderland word opgemerkt, maar op dit moment vergt ADO Den Haag mijn volledige aandacht", zei de mandekker destijds op de clubsite van ADO Den Haag.

In maart gaat Ebuehi echter toch uitkomen voor Nigeria. ADO Den Haag laat op de eigen website weten dat Ebuehi is ingegaan op een uitnodiging van de Nigeriaanse bondscoach. Nigeria, dat zich niet heeft weten te kwalificeren voor de Afrika Cup in Gabon, zal in maart een oefenwedstrijd tegen Senegal afwerken. Ebuehi, die werd geboren in Haarlem, komt in aanmerking voor de nationale ploeg van Nigeria omdat zijn vader afkomstig is uit dat land.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner