04.01.2017 19:19

Fortuna Sittard stunt met komst ervaren Turk

In een uiterste poging om in de tweede seizoenshelft uit de degradatiezone van de Jupiler League te kruipen, heeft Fortuna Sittard een belangrijke slag op de transfermarkt geslagen. Emrah Başsan komt op huurbasis over van Galatasaray. Başsan speelde ruim honderd duels op het hoogste voetbalniveau van Turkije.

Fortuna Sittard staat halverwege het seizoen in Nederland op de achttiende plaats, de Limburgers hebben geluk dat Achilles'29 met moeite de punten pakt, anders was de situatie van de club een stuk ernstiger dan nu het geval is. De voorsprong op de hekkensluiter bedraagt tien punten, maar Fortuna Sittard wil graag vooruit kijken met Başsan in de gelederen.

De 24-jarige jeugdinternational van Turkije speelde het merendeel van zijn wedstrijden voor Antalyaspor, voordat Galatasaray hem in 2016 overnam. De aanvallende middenvelder, die ook in de aanvallende linie goed uit de voeten kan, werd door de Turkse topploeg in de eerste seizoenshelft verhuurd aan Çaykur Rizespor, waarvoor hij veertien duels speelde en twee keer scoorde.

Voor Galatasaray moet Başsan zijn debuut nog maken. Hij ligt nog tot medio 2019 vast in Istanbul, maar speelt tot aan het einde van het seizoen in de Jupiler League. Isitan Gün, grootaandeelhouder van Fortuna Sittard, had een belangrijke rol in de komst van Başsan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner