05.01.2017 10:46

FC Groningen bevestigt het vertrek van Rusnák

Albert Rusnák (l.) kijkt onder druk van Marcel Ritzmaier (r.) alvast vooruit naar afspeelmogelijkheden. (18-12-2016)
Albert Rusnák (l.) kijkt onder druk van Marcel Ritzmaier (r.) alvast vooruit naar afspeelmogelijkheden. (18-12-2016)

Albert Rusnák zet zijn carrière voort in de Major League Soccer. Nadat FC Groningen en Real Salt Lake eerder al een akkoord bereikten over de transfersom, is de aanvallende middenvelder nu zelf ook tot een akkoord gekomen. Rusnák tekent volgens FC Groningen een meerjarig contract in Amerika, de nieuwe werkgever van de Slowaakse Tsjech moet het nieuws en de contractduur nog bevestigen.

In 2014 kwam Rusnák in beeld van het Nederlandse publiek, toen SC Cambuur hem huurde van Manchester City. De middenvelder maakte indruk in de Eredivisie en de Friezen wilden Rusnák graag nog een half seizoen huren, maar FC Groningen sloeg in de onderhandelingen met de Engelse grootmacht toe en nam de rechtspoot definitief over gedurende het seizoen.

Rusnák werd direct basisspeler bij de Groningers, met het hoogtepunt aan het einde van het seizoen 2014/2015. De creatieveling maakte in de bekerfinale tegen PEC Zwolle het verschil door twee keer te scoren, wat voor FC Groningen de eerste prijs in de clubhistorie was op het hoogste voetbalniveau. FC Groningen gaf eerder al aan dat het geen vervanger haalt voor Rusnák, aangezien de huidige spelersselectie voldoende potentie bezit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner