05.01.2017 12:13

'Mikel naar China, vraagteken transfer Gudelj'

De transfer van Nemanja Gudelj naar China valt mogelijk in het water. Tianjin Teda, de genoemde bestemming van de Ajacied, lijkt snel te gaan handelen met Chelsea om John Mikel over te nemen. Mikel is net als Gudelj een controlerende middenvelder.

Kort na de jaarwisseling werd melding gemaakt van de mogelijke transfer van Gudelj naar Azië. De Amsterdammers verlangden naar verluidt zes miljoen euro voor de Serviër, die buiten de selectie is gezet omdat hij het niet kon opbrengen om wisselspeler te zijn. Het leek het ideale scenario, maar Mikel en Chelsea gooien mogelijk roet in het eten.

Diverse media in Engeland schrijven dat de Nigeriaan, die sinds 2006 uitkomt voor Chelsea, ruim acht miljoen euro per jaar kan verdienen in de Super League van China. Aangezien Mikel een grote naam in de voetballerij is, wordt geacht dat de Afrikaanse middenvelder verkozen wordt boven Gudelj.

Mikel was in zijn periode bij Chelsea slechts één seizoen een onbetwiste basisspeler, maar ook buiten dat seizoen om pakte de Nigeriaan regelmatig zijn wedstrijden mee. Hij staat op een kleine vierhonderd officiële clubwedstrijden, alhoewel hij dit seizoen nog geen seconde speelde in Londen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner