05.01.2017 20:57

VfL Wolfsburg heeft vervanger Draxler binnen

Yunus Mallı speelt na de winterstop in Duitsland voor VfL Wolfsburg. De smaakmaker van 1. FSV Mainz 05 is bij zijn ploeg weggeplukt, aangezien VfL Wolfsburg een opvolger voor de vertrokken Julian Draxler nodig had. Mallı tekent een contract tot medio 2021 bij de club van Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer.

De Duitser verkaste onlangs naar Paris Saint-Germain, omdat het niet lekker klikte met de fans van de club. Mallı komt uit de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach, maar brak ruim drie jaar geleden definitief door bij FSV Mainz 05. Inmiddels speelde de aanvallende middenvelder bijna driehonderd officiële wedstrijden in zijn carrière, acht daarvan waren op Europees niveau.

Mallı, die naar verluidt 12,5 miljoen euro kostte, moet VfL Wolfsburg uit een negatieve spiraal halen. De club staat inmiddels vijftiende in de Bundesliga. "Met hem hebben we weer een optie als aanvallende middenvelder. Hij heeft al meer dan honderd wedstrijden gespeeld in de Bundesliga, een echte teamspeler", stelt de club op de website. Op 21 januari wordt het seizoen in Duitsland weer hervat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner