05.01.2017 21:54

José San Román met heimwee naar vaderland

ADO Den Haag kan na de winterstop geen beroep meer doen op rechtsback José San Román. De vleugelverdediger miste Argentinië en ondertekende donderdag een contract voor anderhalf jaar bij Newell's Old Boys. Het contract van de Zuid-Amerikaan bij ADO Den Haag liep nog door tot medio 2018.

San Román werd afgelopen zomer door ADO Den Haag opgepikt bij het Argentijnse Huracán, daarvoor speelde de back ook al enkele jaren in zijn thuisland en een half jaar in Spanje voor het B-elftal van Real Zaragoza. In Nederland kwam San Román tot vijftien wedstrijden, waarvan twaalf in de Eredivisie. Het gebrek aan meer speeltijd en het missen van zijn thuisland vormden de basis van deze transfer.

"Ik kwam gedurende het seizoen steeds minder aan voetballen toe. Uiteraard wilde ik dat wel graag, maar ik begon wat minder in mijn vel te zitten en ik miste Argentinië ook steeds meer. Ik ben blij dat ADO Den Haag mij de kans geeft om terug te keren naar mijn vaderland. Ik wil iedereen bij de club, inclusief de fans, bedanken voor het afgelopen half jaar", stelt de Argentijn op de clubwebsite van ADO Den Haag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner