07.01.2017 15:09

Ook Telstar grijpt naast gewilde amateurspits

Dennis Kaars (l.) gaat richting het doel tijdens het competitieduel De Dijk - Jong FC Den Bosch (13-11-2016).
Dennis Kaars (l.) gaat richting het doel tijdens het competitieduel De Dijk - Jong FC Den Bosch (13-11-2016).

Dennis Kaars maakt in de winterstop niet de overstap naar SC Telstar. De eerstedivisionist uit Velsen heeft een poging gewaagd bij de spits van De Dijk, maar kan de gevraagde transfersom niet betalen.

Kaars liep tijdens de eerste seizoenshelft nog stage bij Sparta Rotterdam, maar kreeg uiteindelijk geen contract aangeboden. De spits maakt grote indruk in der Derde Divisie Zondag: de 28-jarige Kaars was in achttien wedstrijden al goed voor 29 doelpunten voor De Dijk. De amateurclub heeft een contract met de aanvaller en heeft Telstar daarom om een transfersom gevraagd.

"Dennis wil eigenlijk ook alleen maar naar een eredivisieploeg", legt De Dijk-voorzitter Tom Langelaar uit aan RTV Noord-Holland. "Wij zouden ook ernstig gedupeerd zijn als hij zou vertrekken." Kaars liet eerder al weten het nog uitstekend naar zijn zin te hebben bij De Dijk. De spits hoopt echter wel ooit nog eens de stap naar het betaalde voetbal te kunnen maken en denkt daar ook goed genoeg voor te zijn.

Telstar-trainer Michel Vonk had Kaars graag aan zijn selectie toe willen voegen. De oefenmeester vindt het jammer dat zijn club nu naast de spits grijpt. "Wij zijn wel op zoek naar een speler die makkelijk doelpunten maakt", zegt Vonk, die momenteel met Telstar op de vijftiende plaats staat in de Jupiler League. "We hebben meer scorend vermogen nodig, maar Telstar heeft financieel weinig te bieden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner