08.01.2017 13:45

Update: Chelsea beloont Aké met terugkeer

Nathan Aké kan zijn geluk niet op na zijn doelpunt voor Bournemouth tegen Stoke City. (19-11-2016)
Nathan Aké kan zijn geluk niet op na zijn doelpunt voor Bournemouth tegen Stoke City. (19-11-2016)

AFC Bournemouth dacht tot het einde van het seizoen te kunnen beschikken over Nathan Aké, maar werkgever Chelsea wil de verdediger deze winter mogelijk terughalen naar Londen. Chelsea-manager Antonio Conte ziet Aké als een mogelijke versterking.

Aké heeft nog een contract tot 2020 in Londen en 21-jarige Hagenaar kreeg de kans op speelminuten bij Bournemouth. Daar maakt hij een dusdanig goede indruk, dat Conte hem mogelijk vervroegd terug wil halen. "Ik ben de situatie aan het beoordelen. Hij kan een interessante optie voor ons zijn", aldus Conte in de Engelse media.

Bij Bournemouth maakte de verdediger al drie doelpunten. Trainer Eddie Howe is dan ook huiverig over een mogelijk vertrek van Aké. "Het zou een klap voor ons zijn. Ons defensieve mogelijkheden zouden dan veel minder zijn. Hij doet het heel goed de laatste weken."

Aké verliet Feyenoord in 2011 voor het avontuur bij Chelsea, waarvoor hij vijf Premier League-optredens maakte. De Londenaren verhuurden Aké vorig seizoen aan Watford en eerder aan Reading.

Update: 08-01-2017: 13:45:

Chelsea heeft Nathan Aké per direct teruggehaald bij de selectie. De Nederlandse linksback werd door de club dit seizoen verhuurd aan AFC Bournemouth, maar door zijn prestaties in de Premier League wil Antonio Conte hem graag terug.

Aké was bezig aan zijn derde verhuurperiode sinds zijn komst naar Londen, hij speelde eerder voor Reading en Watford. Dit seizoen kwam de vleugelverdediger tot tien competitiewedstrijden voor Bournemouth, hierin scoorde hij drie keer. Aké ligt nog tot medio 2020 vast bij Chelsea, dat momenteel bovenaan staat in de competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner