09.01.2017 16:02

Engelse interesse voor Hoffenheim-spits Uth

Mark Uth, oud-speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo, verkast tijdens de huidige transferperiode mogelijk naar Engeland. De spits van 1899 Hoffenheim staat namelijk in de belangstelling van een aantal clubs uit de Premier League.

Tottenham Hotspur en Southampton hebben naar verluidt belangstelling voor de 25-jarige spits van Hoffenheim. "Ik heb het ook gelezen maar verder valt er niet veel te zeggen. Er is interesse, maar meer is het voorlopig echt niet", vertelt de Duitse spits aan Kicker. "Het is een mooie erkenning, absoluut, maar ik wil me bij Hoffenheim gewoon op het voetbal concentreren."

Uth speelde in het verleden drie seizoenen in de Eredivisie. In 63 competitiewedstrijden kwam de Duitse aanvaller destijds tot 23 doelpunten. Vorig seizoen scoorde Uth acht doelpunten in de Bundesliga namens Hoffenheim, tijdens het huidige seizoen staat de spits op vijf doelpunten uit tien competitiewedstrijden. Uth stond voor zijn komst naar sc Heerenveen onder contract bij 1. FC Köln, maar speelde nimmer voor de hoofdmacht van de ploeg uit Keulen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner