09.01.2017 20:28

Prachtactie ADO-fans blijft zonder prijs

De supporters van ADO Den Haag die zich tijdens het uitduel met Feyenoord van afgelopen september van hun beste kant lieten zien, hebben toch naast de FIFA Fan Award gegrepen tijdens het gala in Zürich.

De supporters namen honderden knuffels mee en lieten die los boven een vak met zieke kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis zitten. Deze prachtige actie leidde tot complimenten over de hele wereld en een nominatie voor deze onderscheiding die voor het eerst is uitgereikt. De winnaars van de award zijn geworden de supporters van Liverpool en Borussia Dortmund. De beide supportersgroepen stonden rondom de dubbele Europa League-confrontatie uitgebreid stil bij de Hillsboroughramp in 1989, waarbij 96 supporters van The Reds het leven lieten door nalatig politie-optreden.

Het You’ll Never Walk Alone dat beide supportersgroepen urenlang ten gehore brachten, zowel binnen als buiten de stadions, maakte wereldwijd indruk. Naast de winnaars en de prachtige actie van de ADO-supporters, dongen ook de supporters van IJsland mee voor deze eervolle onderscheiding. De IJslandse aanhang maakte zich tijdens het EK van afgelopen zomer onsterfelijk met een indrukwekkend saluut aan hun ploeg.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner