09.01.2017 22:01

Aanvoerder Almere City naar Noorwegen

Kaj Ramsteijn vervolgt zijn carrière per direct bij het Noorse Aalesunds FK. Maandag werd bekend dat de 26-jarige verdediger van Almere City een driejarig contract heeft getekend in Scandinavië.

De stopper had nog een contract tot aanstaande zomer in Flevoland, maar zijn vertrek heeft volgens de clubwebsite van de Almeerders met ‘wederzijds goedvinden en naar beider tevredenheid’ plaatsgevonden. Ramsteijn, die aldaar met voormalig Roda JC-speler Edwin Gyasi zal worden herenigd, moet bij de club uit West-Noorwegen een andere Nederlander moeten vergeten. Vito Wormgoor is namelijk enkele weken geleden van Aalesunds naar SK Brann verkast.

De Noorse competitie loopt van april tot en met begin november, dus het duurt nog wel even voordat Ramsteijn zijn officiële debuut kan maken voor zijn nieuwe werkgever, die vorig seizoen als negende eindigde. De man uit Zoetermeer wist bij Feyenoord nooit echt door te breken en kwam na verschillende verhuurperiodes bij Almere terecht, waar hij zich onomstreden maakte en het zelfs tot aanvoerder schopte. Het is niet zijn eerste buitenlandse avontuur, eerder speelde hij een jaar bij CS Marítimo in Portugal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner