09.01.2017 22:18

Vitesse slijt overbodige spits aan Grieken

Vitesse-aanvaller Abiola Dauda zal zijn carrière per direct vervolgen bij het Griekse Atromitos FC. Zowel zijn oude als zijn nieuwe werkgever maakt dit nieuws maandag op de clubwebsite wereldkundig.

Dauda heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij de nummer zeven van de Griekse Super League, die zijn thuiswedstrijden in de hoofdstad Athene speelt. Over een eventuele transfersom doen beide clubs geen uitspraken. In een reactie tegenover het digitale thuis van Atromitos zegt Dauda dat hij na het zien van de faciliteiten aldaar overtuigd was van zijn overstap naar deze nieuwe werkgever.

De 28-jarige Nigeriaan was sinds de zomer van 2014 in dienst bij Vitesse, maar brak in Arnhemse dienst nooit helemaal door in de hoofdmacht. Vorig seizoen werd hij na de winterstop uitgeleend aan Heart of Midlothian, maar het kwam niet tot een permanent verblijf in de Schotse hoofdstad. Dit seizoen deed trainer Henk Fräser in slechts één competitiewedstrijd een beroep op Dauda, die er met Atromitos nu dus wel in geslaagd is om een nieuwe werkgever te vinden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner