10.01.2017 13:59

Dost: "Ze sloegen op mijn auto en scholden"

Bas Dost koos afgelopen zomer voor een overstap van VfL Wolfsburg naar Sporting CP in Portugal. De spits heeft het uitstekend naar zijn zin in Lissabon. Bovendien is Dost momenteel topscorer in de Portugese competitie.

De in Deventer geboren spits was in dertien competitiewedstrijden al goed voor elf doelpunten. "Ik ben hier gekomen om kampioen te worden en veel goals te maken", aldus Dost in het Algemeen Dagblad. "Topscorer worden is altijd een doel van me, in welke competitie ik ook speel. Dat ik het nu al ben, had ik niet verwacht. Van de Portugese competitie wist ik eerlijk gezegd ook niet zo veel toen Sporting belangstelling toonde. Ik voel me gewoon lekker. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en van de fans. Dan krijg je ook zelfvertrouwen.''

Dost geniet van de fanatieke voetbalcultuur in Portugal, maar ondervond daar ook al de negatieve gevolgen van. "Na de wedstrijd tegen Tondela, die we teleurstellend gelijk speelden (1-1, red.), sprong een aantal boze fans voor mijn auto toen ik bij het stadion weg wilde rijden. Ik had drie keer op rij niet gescoord en dat was in hun ogen niet de bedoeling. Ze sloegen op mijn auto en toen ik het raam open deed, werd ik verrot gescholden. Het mooie was wel dat ik er niets van verstond. Dat is het leven van een spits hier. Als je scoort, maken ze een buiging voor je. Doe je dat niet, dan kun je er niets van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner