10.01.2017 22:53

Man United met één been in League Cup-finale

Mata (l.) werkt van dichtbij de bal in het doel van Hull City. (10-01-2017)
Mata (l.) werkt van dichtbij de bal in het doel van Hull City. (10-01-2017)

Manchester United staat met één been in de finale van de League Cup. Dinsdagavond won de ploeg van José Mourinho namelijk met 2-0 van Hull City. The Red Devils trokken de wedstrijd na rust over de streep. 

Hull City, de rode lantaarndrager van de Premier League, bleek een stugge tegenstander voor Manchester United. Bijna een uur lang was het gelijk aan de ploeg van Daley Blind, die de gehele wedstrijd op de bank bleef, evenals Timothy Fosu-Mensah. Toch kwam de verdiende treffer er voor de Engelse grootmacht. Het was Mata die van dichtbij raakschoot, nadat Henrikh Mkhitaryan de bal met zijn hoofd teruglegde. 

Met de gedachte dat Manchester United nog de return moest spelen, wilde Mourinho en co zekerheid hebben en dus zette de ploeg door. De verdubbeling van de score kwam via het hoofd van invaller Marouane Fellaini. De Belg kreeg de bal bij de tweede paal op het hoofd geslingerd na een goede voorzet van Matteo Darmian en knikte raak: 2-0. In het restant leek Anthony Martial van de return helemaal een formaliteit te maken, maar de vuisten van Eldin Jakupović redde Hull City.

De return wordt aan het einde van deze maand gespeeld: op 26 januari staan de ploegen weer tegenover elkaar. De winnaar van dit tweeluik speelt de finale op Wembley tegen de winnaar van Liverpool-Southampton. De heenwedstrijd tussen die teams vindt morgenavond in het Saint Mary's plaats. Deze wedstrijd is LIVE te volgen via Voetbal.com. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner