11.01.2017 15:00

Drie jaar geen Europees voetbal voor Partizan

Oud-Feyenoorder Stefan Babović (l.) draait weg bij Joris van Overeem tijdens de wedstrijd AZ - Partizan. (26-11-2015)
Oud-Feyenoorder Stefan Babović (l.) draait weg bij Joris van Overeem tijdens de wedstrijd AZ - Partizan. (26-11-2015)

We zien het Servische Partizan voorlopig niet terug in de Champions League en/of de Europa League. Partizan is door de UEFA namelijk voor drie seizoenen uitgesloten van de Europees voetbal.

De Servische club kreeg de straf van de UEFA opgelegd vanwege financiële wanorde. Partizan heeft namelijk een betalingsachterstand van 2,5 miljoen euro, een groot gedeelte van dat bedrag is de Servische club verschuldigd aan de belastingdienst. De afgelopen vijf jaar heeft Partizan drie keer de financiële regels overtreden, waardoor UEFA besloot om Partizan voorlopig uit te sluiten van Europees voetbal.

In 2013 kreeg Partizan al een flinke waarschuwing, want UEFA gaf de Servische club destijds een voorwaardelijke straf van één seizoen zonder Europees voetbal. De situatie is echter niet beter geworden, waardoor de UEFA geen andere mogelijkheid meer zag. Partizan, de huidige nummer twee van de Servische Super Liga, werd afgelopen zomer uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Europa League door Zagłębie Lubin. Vorig seizoen wist Partizan tweemaal van AZ Alkmaar te winnen in de groepsfase van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner