11.01.2017 23:08

MSN bezorgt FC Barcelona plek in kwartfinale

FC Barcelona heeft zich woensdagavond koste van Athletic Bilbao geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. De ploeg van Luis Enrique veegde de 2-1 nederlaag van vorige week weg en won in Camp Nou met 3-1.

De Catalanen, met doelman Jasper Cillessen onder de lat, had moeite om de verdedigende muur van Athletic Bilbao te doorbreken. Pas na ruim een half uur kreeg de thuisploeg de eerste grote kans, welke meteen werd gepromoveerd tot een treffer. Oud-Ajacied Luis Suárez rondde een voorzet van Neymar knap af door de bal al vallend met zijn volley in de verre hoek te werken.

Na de treffer kreeg Barcelona ook het betere van het spel, maar de rust was spelbreker. Toch kwam het goed uit de kleedkamer, want na drie minuten lag de bal alweer in het doel. Ditmaal was het Neymar die scoorde. Dit deed hij nadat hij meer dan duizend minuten geen doelpunt meer had gemaakt. De Braziliaan schoot een strafschop raak, nadat hij zelf onderuit was gehaald in het strafschopgebied.

De bezoekers waren tot dan niet in het stuk voorgekomen, maar scoorde vlak na de 2-0 de belangrijke uittreffer. Elustondo slingerde vanaf rechts voor en Saborit knikte het leer achter Cillessen. Deze 2-1 tussenstand zou verlenging betekenen en dat leek vooral Barcelona niet te willen. Daarom was het wederom Lionel Messi die belangrijk was voor zijn ploeg, want een paar dagen na zijn fantastische treffer tegen Villarreal, schoot hij middels een fraaie vrije trap de definitieve 3-1 achter doelman Iraizoz.