13.01.2017 16:01

Update: Deportivo huurt Ola John van Benfica

Ola John wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van Ryan Babel bij Deportivo La Coruña. De 24-jarige buitenspeler speelt momenteel nog voor Wolverhampton Wanderers, maar ondergaat vrijdag een medische keuring in Spanje.

John staat nog altijd onder contract bij het Portugese SL Benfica, maar wordt momenteel verhuurd aan Wolverhampton. De Nederlandse buitenspeler krijgt echter amper speeltijd in de Engelse Championship. John speelde in de eerste seizoenshelft pas twee competitiewedstrijden, in totaal 27 minuten, in het shirt van Wolverhampton. Deportivo is bereid om John uit zijn uitzichtloze situatie te verlossen. De aanvaller komt donderdagavond aan in Spanje en ondergaat vrijdagochtend een medische keuring.

De oud-speler van FC Twente maakte in de zomer van 2012 voor negen miljoen euro de overstap naar Benfica, maar is nooit uitgegroeid tot een vaste waarde bij de club uit Portugal. John werd eerder al verhuurd aan Hamburger SV en Reading FC. Deportivo is naarstig op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller en ziet in John de ideale kandidaat om die vacature op te vullen. De Spaanse club kon in de eerste seizoenshelft beschikken over Babel, maar die koos, vanwege privéomstandigheden, voor een transfervrije overstap naar het Turkse Beşiktaş.

Update: 13-01-2017: 16:01:

Ola John maakt per direct de overstap naar Deportivo La Coruña. De Spaanse club heeft de komst van de Nederlandse buitenspeler vrijdagmiddag bevestigd. John wordt voor een half jaar gehuurd van het Portugese SL Benfica, dat hem in de eerste seizoenshelft nog bij Wolverhampton Wanderers had gestald. De oud-speler van FC Twente doorstond vrijdag de medische keuring en speelt daardoor tot het einde van dit seizoen in de Spaanse Primera División.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner