12.01.2017 20:14

Burnet verloor plaats aan 'Slowaakse beesten'

Lorenzo Burnet speelt de komende maanden op huurbasis voor NEC Nijmegen. De vleugelverdediger had bij Slovan Bratislava geen uitzicht meer op speelminuten, maar Burnet heeft geen spijt van zijn avontuur in Slowakije.

De 26-jarige Amsterdammer heeft goede hoop om in de toekomst alsnog uit te groeien tot een vaste waarde bij Slovan. "Ik heb nog een contract voor tweeënhalf jaar", vertelt Burnet in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dus misschien speel ik volgend jaar wel weer in Slowakije. Ik zie wel hoe het loopt. Het was ook niet zo dat ik per se weg moest. Ik speelde weinig en wilde graag minuten maken."

De eerste maanden kwam de linksback nog regelmatig aan spelen toe, maar na 24 september kwam Burnet nog slechts eenmaal in actie. "In de Slowaakse competitie draait het spel meer om fysieke kracht. Daarom koos de trainer voor fysiek sterke jongens. Van die Slowaakse beesten. Dan weet je dat je er op een gegeven moment naast komt te staan", vertelt de aanwinst van NEC, die flink aan de bak moest tijdens zijn eerste training bij de club uit Nijmegen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner