12.01.2017 20:59

Juventus versterkt defensie voor de toekomst

Mattia Caldara moet in de toekomst uit gaan groeien tot een vaste waarde in de defensie bij Juventus. De Italiaanse landskampioen heeft het talent van Atalanta vast weten te leggen, maar laat de jonge verdediger tot 2018 op huurbasis bij zijn huidige club spelen.

Caldara kost Juventus zo'n vijftien miljoen euro. Atalanta ontvangt dat bedrag verspreid over vier termijnen. De totale transfersom kan door bonussen nog oplopen tot 21 miljoen euro. De clubleiding van de Oude Dame laat de centrale verdediger de komende jaren nog bij Atalanta spelen en hoopt hem op deze manier klaar te stomen voor een toekomstige basisplaats bij Juventus. Caldara speelde tot op heden twaalf competitiewedstrijden op het hoogste niveau en kwam daarin driemaal tot scoren.

De 22-jarige Caldara is afkomstig uit de jeugdopleiding van Atalanta en beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in de Serie A. De centrale verdediger is momenteel een vaste waarde in de defensie van de huidige nummer zes van Italië. Afgelopen seizoenen werd hij nog verhuurd aan Trapani Calcio en AC Cesena, die uitkomen in de Serie B. De club uit Bergamo verkocht afgelopen zomer Marten de Roon ook al voor vele miljoenen. Middlesbrough legde zo'n vijftien miljoen euro op tafel voor de controleur. Middenvelder Roberto Gagliardini vertrok eerder deze week voor veel geld naar Inter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner