13.01.2017 09:24

Lukkien zocht de confrontatie met Van Dijk

Dick Lukkien zag als beloftentrainer van FC Groningen dat Virgil van Dijk het lastig had nadat hij in 2010 was overgekomen van Willem II. De centrale verdediger zat op de bank bij het beloftenteam, waar Lukkien aan het roer stond. Inmiddels is de mandekker een van de beste verdedigers in Engeland.

"Virgil was gemakzuchtig en had er moeite mee een wedstrijd lang geconcentreerd te blijven verdedigen. Ik heb hem het eerste half jaar heel weinig laten spelen, al had dat ook te maken met de belasting. Bij Willem II was hij een beetje misbruikt. Ook daar zagen ze zijn talent, maar hij speelde zowel in de A1 als bij de beloften en zat bij het eerste elftal op de bank." Inmiddels is Lukkien hoofdtrainer bij FC Emmen.

Van Dijk had moeite met zijn reserverol in Groningen en dacht dat Lukkien hem bewust moest hebben. "Die confrontatie heb ik toen ook bewust gezocht", aldus de coach tegenover Dagblad van het Noorden. "Ik wilde dat hij besefte dat hij er meer voor moest doen om te slagen in de top. We hebben een hoop bonje gehad, maar op een gegeven moment is het kwartje gevallen. Daarna is het snel gegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner