13.01.2017 14:25

Forse tegenvaller voor Henriksen en Hull City

Markus Henriksen (m.) verlaat geblesseerd het veld tijdens de halve finale van de League Cup tegen Manchester United. (10-01-2017)
Markus Henriksen (m.) verlaat geblesseerd het veld tijdens de halve finale van de League Cup tegen Manchester United. (10-01-2017)

Hull City kan de komende drie maanden geen beroep doen op Markus Henriksen. De Noorse middenvelder, die door AZ aan de club uit de Premier League wordt verhuurd, heeft een blessure aan een schouder opgelopen.

Henriksen liep de kwetsuur dinsdag op in de eerste wedstrijd van de halve finale van de League Cup. Manchester United was in dat duel met 2-0 te sterk. De return in Hull is over dertien dagen. Henriksen kwam in de eerste seizoenshelft tot elf competitiewedstrijden in dienst van Hull City, dat momenteel helemaal onderaan in de Premier League staat. Scoren deed de 24-jarige middenvelder nog niet.

Om de klap op het middenveld op te vangen, heeft Hull vrijdag twee nieuwe spelers aangetrokken. De Senegalese aanvaller Oumar Niasse komt op huurbasis over van Everton en maakt bij Hull het seizoen af. De hekkensluiter van de Premier League heeft ook de Braziliaanse middenvelder Evandro van FC Porto aangetrokken. Evandro tekende een contract voor 2,5 jaar. De hoogte van de transfersom is niet bekendgemaakt.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner