13.01.2017 15:53

Primeur dreigt voor hekkensluiter Achilles'29

Freek Thoone zoekt de kleedkamer op nadat hij rood heeft gekregen tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Volendam (09-12-2016).
Freek Thoone zoekt de kleedkamer op nadat hij rood heeft gekregen tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Volendam (09-12-2016).

Achilles'29 is momenteel de hekkensluiter van de Jupiler League. De Groesbekers pakten pas vijf puntjes dit seizoen en het gat met FC Dordrecht bedraagt al negen punten. Volgens de aanvoerders van de andere eerstedivisionisten kan Achilles degradatie niet meer ontlopen. De club wordt dan het eerste slachtoffer van de nieuwe competitieopzet van de Jupiler League.

"Je merkt dat de paniek daar is toegeslagen", vertelt RKC-aanvoerder Steef Nieuwendaal aan Voetbal International. Het voetbalweekblad deed een enquête onder alle aanvoerders in de Jupiler League over de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft. Volgens Nieuwendaal komt het niet meer goed met Achilles. "De resultaten vallen tegen en daarnaast hebben ze, met het verwijderen van enkele spelers die de club al jaren trouw zijn geweest, zichzelf in een nog lastiger parket gebracht."

De clubleiding van Achilles'29 besloot onlangs om een aantal selectiespelers naar het tweede elftal te verwijzen. Ook clubicoon Thijs Hendriks maakt niet langer deel uit van de hoofdmacht van de Groesbekers. De aanvaller kreeg eerder al te horen dat zijn aflopende contract niet gaat worden verlengd. Daarnaast behoren doelman Simon van Beers, verdediger Migiel Zeller en spits Brian Boogers niet meer tot de selectie van trainer Eric Meijers.

VVV-aanvoerder Danny Post denkt nog een verklaring te hebben voor de slechte resultaten van Achilles. "Ze hebben weinig kwaliteit én ze zijn sinds dit seizoen op kunstgras gaan spelen. Dit zagen ze als een voordeel, maar doordat bijna alle teams hier al op speelden is er sprake van gewenning", stelt Post. "Vorig jaar, toen ze nog op een echte grasmat speelden, toen hadden ze juist voordeel van de situatie." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner