15.01.2017 10:50

Gouweleeuw betreurt keuzes van bondscoach

Jeffrey Gouweleeuw heeft opnieuw een basisplaats bij FC Augsburg. De verdediger maakte in januari 2016 de overstap naar de Duitse club. (17-12-2016)
Jeffrey Gouweleeuw heeft opnieuw een basisplaats bij FC Augsburg. De verdediger maakte in januari 2016 de overstap naar de Duitse club. (17-12-2016)

Jeffrey Gouwleeuw speelt sinds januari 2016 in dienst van FC Augsburg en heeft het prima naar zijn zin in de Bundesliga. De verdediger zet zijn vraagtekens bij het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind. Gouweleeuw had gehoopt door zijn transfer in beeld te komen voor Oranje.

De 25-jarige verdediger maakte in de winter van 2016 de overstap van AZ naar FC Augsburg en speelde tot op heden negentien wedstrijden in de Duitse Bundesliga. Gouweleeuw dacht door zijn transfer naar Augsburg sneller op de radar te komen van bondscoach Blind, maar werd nog niet eenmaal opgeroepen. "Of ik nu contact heb met mensen van de KNVB? Nee. Ik weet dat toen ik bij AZ speelde, achterin centraal met Wesley Hoedt, ze een paar keer zijn wezen kijken. Maar dat was het."

Gouweleeuw snapt weinig van het selectiebeleid van Blind en vindt het vreemd dat hij überhaupt nooit iets hoort vanuit Zeist. "Ik speel nu wekelijks in de Bundesliga, maar goed, je ziet het vaker hè. Spelers uit de Eredivisie krijgen voorrang. Wat ik daarvan vind? Het is wel apart, ja", vertelt de centrale verdediger in gesprek met In de Bundesliga.

"Als je kijkt naar Wesley (Hoedt, red.) bijvoorbeeld. Hij heeft vorig jaar heel veel gespeeld in de Serie A, maar dan wordt er toch een jongen uit de Eredivisie boven hem verkozen. Vreemd. Als je in een betere competitie speelt, lijkt het me dat je eerder opgeroepen dient te worden", stelt Gouweleeuw. "Of de bondscoach niet van vliegen houdt? Ik heb geen idee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner