15.01.2017 18:23

Kluivert kijkt tevreden terug op debuut

Justin Kluivert dribbelt namens Ajax op met de bal. PEC Zwolle-verdediger Ted van de Pavert loopt met hem mee (15-01-2017)
Justin Kluivert dribbelt namens Ajax op met de bal. PEC Zwolle-verdediger Ted van de Pavert loopt met hem mee (15-01-2017)

Zondagmiddag mocht Justin Kluivert nog voor rust invallen in het duel tussen PEC Zwolle en Ajax. De zoon van Patrick Kluivert maakte daarmee zijn debuut in de Eredivisie. De wedstrijd werd overigens met 1-3 gewonnen door de Amsterdammers.

"Dan hoor je ineens je naam en dan ben je natuurlijk heel blij. Dat het zo vroeg is, is natuurlijk nog mooier", zei de 17-jarige aanvaller na de wedstrijd tegenover de camera’s van AT5. Kluivert viel in de 39ste minuut in, nadat Amin Younes niet verder kon vanwege een blessure. "Er ging een beetje spanning door mij heen, nadat ik het seintje kreeg van de trainer. Wel gezonde spanning. Toen ik eenmaal op het veld stond was het weg, dan ging de knop om", reageert Kluivert.

De jonge aanvaller speelt normaliter zijn wedstrijden in de A1-jeugd van Ajax, maar afgelopen maanden deed Kluivert ook al vaak mee met Jong Ajax. Zondagmiddag maakte hij zijn eerste minuten voor de hoofdmacht. "Je wil natuurlijk scoren, maar dat kan niet altijd. Maar ik vond het wel een mooi debuut voor mij. Er komt nog meer van mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner