16.01.2017 19:27

Beşiktaş nadert koploper tot op een punt

Beşiktaş nadert in de Turkse competitie lijstaanvoerder Medipol Başakşehir F.K. Na de zege bij Osmanlıspor FK maandagavond (0-2 door doelpunten van Anderson Talisca en Cenk Tosun) is het verschil nog slechts een punt.

Op voorhand leek de wedstrijd in de Turkse hoofdstad Ankara een potentieel lastig treffen. Osmanlispor maakte dit seizoen al indruk door verder te bekeren in de Europa League. In het duel met de nummer zes ontstonden echter weinig grote problemen. In de eerste helft scoorde de Braziliaan Talisca al na twintig minuten. Lang leek dat de eindstand, maar in extremis maakte Tosun 0-2. Bij Beşiktaş speelde Ryan Babel, oud-speler van onder meer Ajax, op de laatste tien minuten na mee. Adam Maher, voormalig PSV'er, was 75 minuten van de partij bij de tegenstander.

​De overwinning betekent dus dat Başakşehir, dat met 5-0 zegevierde dit weekeinde, precies halverwege de Turkse competitie nog een punt voor Beşiktaş staat. Galatasaray won ook en volgt op drie punten. Het Fenerbahçe van Dick Advocaat kwam in eigen huis tegen Adanaspor niet verder dan 2-2 en staat zodoende zeven punten achter.