16.01.2017 19:41

Messi niet langer meest waardevolle speler

Lionel Messi is niet langer de meest waardevolle speler ter wereld. Neymar, zijn ploegmaat van FC Barcelona, zou hem voorbij zijn gestreefd. Dat is althans het oordeel van het voetbalobservatiebureau CIES.

CIES schat Neymar in op 246,8 miljoen euro, terwijl zijn Argentijnse teamgenoot het met ‘slechts’ 170,5 miljoen moet doen. De duurste voetballer ter wereld, Paul Pogba, staat in deze lijst die volgens het CIES gebaseerd is op wetenschappelijk verantwoorde algoritmes, op een derde plaats en zou 155,3 miljoen waard zijn in de huidige markt. Er wordt een tiental spelers getaxeerd op meer dan honderd miljoen en Ballon d’Or-winnaar Cristiano Ronaldo staat met 126,5 miljoen op de zevende plek.

Opvallend is verder dat met Jan Oblak(59,8 miljoen) de eerste keeper pas op plaats 43 terug te vinden is en dat er van regerend wereldkampioen Duitsland geen speler bij de eerste twintig staat. Virgil van Dijk(60,2 miljoen) is op plek 42 de eerste Nederlander. De enige andere landgenoot in deze lijst is Georginio Wijnaldum(53,7 miljoen, plek 49).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner