16.01.2017 21:01

AC Milan-flop wordt ploeggenoot Promes

Luiz Adriano gaat per direct van AC Milan naar Spartak Moskou. De Russische hoofdstedelingen maken maandagavond bekend dat de Braziliaan aan de selectie is toegevoegd.

Het houdt voor de aanvaller een rentree terug achter het voormalige IJzeren Gordijn in. Tot en met de zomer van 2015, toen hij naar Italië verkaste, verdedigde de viervoudig international namelijk de kleuren van Shakhtar Donetsk. In de modestad kon hij zijn indrukwekkende doelpuntenproductie die hij in Oekraïne had niet reproduceren, het bleef bij zes treffers in roodzwarte dienst. Dat was voor de club aanleiding om de speler van de hand te doen.

Over een transfersom wordt geen uitspraak gedaan, evenmin doen de Russen een exacte mededeling over de contractduur. De Moskovieten doen enkel uit de doeken dat het om een ‘langdurige’ verbintenis gaat. Spartak heeft geen Europese verplichtingen, zodoende zal Luiz Adriano zijn debuut pas begin maart kunnen maken zodra de Russische competitie hervat wordt. Zijn nieuwe werkgever is daarin na een sterke eerste seizoenshelft lijstaanvoerder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner