17.01.2017 12:21

'Ancelotti probeert landgenoot te strikken'

Marco Verratti heeft de bal tijdens het competitieduel Stade Rennes - Paris Saint-Germain (14-01-2017).
Marco Verratti heeft de bal tijdens het competitieduel Stade Rennes - Paris Saint-Germain (14-01-2017).

Carlo Ancelotti wil zijn landgenoot Marco Verratti verleiden tot een transfer naar FC Bayern München. De Italiaanse coach van de Duitse landskampioen ziet in de middenvelder van Paris Saint-Germain de ideale opvolger van routinier Xabi Alonso.

De 35-jarige Xabi Alonso heeft een aflopende verbintenis bij Bayern München en het is vooralsnog onduidelijk of de Spanjaard ook volgend seizoen in Zuid-Duitsland speelt. Volgens Le Parisien is Ancelotti daarom van plan om Verratti naar Bayern München te halen. Ancelotti kent Verratti goed, want als trainer van Paris Saint-Germain was Ancelotti verantwoordelijk voor de komst van de middenvelder. Verratti kwam destijds over van het Italiaanse Pescara Calcio.

Het Franse medium weet dat Ancelotti onlangs een telefoongesprek heeft gevoerd met Verratti om zijn interesse kenbaar te maken. Bayern München zal wel de hoofdprijs moeten betalen voor de Italiaanse middenvelder, want in augustus verlengde Verratti zijn contract bij Paris Saint-Germain. De kleine Italiaan staat nog tot de zomer van 2021 onder contract in Parijs. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner