17.01.2017 14:10

Adriaanse onder indruk van Kluivert bij debuut

Justin Kluivert maakt zijn competitiedebuut voor Ajax in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)
Justin Kluivert maakt zijn competitiedebuut voor Ajax in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)

Justin Kluivert maakte tegen PEC Zwolle (1-3) zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Co Adriaanse heeft genoten van het spel van de pas zeventienjarige aanvaller. Hij vergelijkt Kluivert met Nordin Wooter, die ooit beschouwd werd als een talentvolle vleugelspeler.

"Ik voorspelde een gouden toekomst voor Wooter", vertelt Adriaanse aan het Algemeen Dagblad. "Was ik van overtuigd, maar het is er niet uitgekomen. Ik wil er mee zeggen: eigenlijk is het niet te voorspellen. Maar de voortekenen zijn goed", doelt Adriaanse op het goede optreden van Kluivert tegen PEC. "En dan doel ik vooral op zijn bravoure, een wezenlijk onderdeel van het vak. Hij dúrft. Gelijk die acties, die perfecte passjes. Ook al een paar minuten nadat hij was ingevallen."

"De balaannames én direct het overzicht. Patrick en hij zijn verschillende spelers, fysiek vooral. Maar de branie hebben ze wel gemeen. Patrick had ook geen gebrek aan zelfvertrouwen", aldus Adriaanse. "Goed debuteren is prachtig. Maar tegelijkertijd schieten de verwachtingen door het plafond heen. De volgende keer dat hij speelt, verwacht men minimaal hetzelfde. Nee, eigenlijk verwachten ze nog meer. En dan heeft hij ook nog die achternaam. Dan moet je sterk zijn.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner