17.01.2017 15:23

Maradona in gesprek met Napoli over functie

SSC Napoli gaat waarschijnlijk op korte termijn een samenwerking aan met oud-speler Diego Maradona. De Argentijnse voetballegende krijgt een officiële functie bij de Italiaanse club en moet als 'wereldwijd ambassadeur' de club promoten.

Voorzitter Aurelio De Laurentiis bevestigt in Italiaanse media de intentie om met Maradona in zee te gaan. Voorwaarde is wel dat de Argentijn tot een schikking komt met de belastingdienst. Hij zou nog een flinke belastingschuld open hebben staan. "We hebben in Rome lang met elkaar gesproken. Als Maradona zijn problemen met de belastingdienst oplost, wordt hij wereldwijd ambassadeur van Napoli", aldus De Laurentiis.

Daarnaast wordt Maradona, die tussen 1984 en 1991 grote successen behaalde als speler van Napoli, uitgeroepen tot ereburger van de stad Napels. In mei ontvangt de Argentijn het ereburgerschap uit handen van de burgemeester. "Ik voel me hier thuis, zoals ik altijd heb gedaan", laat Maradona weten. Hij verblijft momenteel in Napels om een theatervoorstelling, die gaat over de succesjaren van Napoli, bij te wonen.

"Ik voel de liefde van de Napolitanen nog steeds. Het is net als met de eerste vrouw die ooit in je leven kwam", vertelt Maradona, die goed was voor 81 doelpunten in de Serie A namens Napoli. "Ik heb jullie nooit verraden! Ik was bij Barcelona, één van de grootste clubs ter wereld. De voorzitter zei mij te blijven, maar Napoli wachtte op mij. In plaats van geld, jaag ik liever op een voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner