17.01.2017 21:52

Mali weert zich kranig tegen matig Egypte

Ook Mali en Egypte zijn dinsdagavond met een gelijkspel aan de Afrika Cup begonnen. De landen kwamen in hun onderlinge wedstrijd in groep D niet verder dan 0-0. Daardoor gaat Ghana als enige aan kop met drie punten.

Dat Egypte een van de favorieten is tijdens deze editie van de Afrika Cup kwam niet helemaal naar voren tijdens het duel met Mali. Spelers als Mohamed Salah (AS Roma) en Mohamed Elneny (Arsenal) hadden hun handen vol aan de tegenstander. In de eerste helft viel er weinig te beleven voor de supporters. Alleen in de vijfde minuut moest de doelman van Mali reddend optreden bij een schot van Marwan Mohsen.

Ahmed El Shenawy moest als doelman van Egypte na een klein half uur de strijd al staken vanwege een spierblessure. Hij werd vervangen door de 44-jarige Essam El Hadary, die in 1996 zijn debuut maakte voor het nationale elftal. El Hadary is daarmee de oudste speler ooit op de Afrika Cup en wist het toernooi in het verleden meerdere malen te winnen. De goalie werd niet echt op de proef gesteld.

Mali-doelman Oumar Sissoko lag vlak na rust ook in de weg bij een poging van Mohsen. Hij zag zijn schot bijna in het dak van het doel verdwijnen, ware het niet dat de sluitpost een goede reflex in huis had. Pas in de slotfase kwam de wedstrijd echt tot leven met kansen voor Mali. Ousmane Coulibaly en Moussa Marega lieten goede mogelijkheden onbenut. Op dat moment wat Salah al naar de kant gehaald. Hij ontsnapte eerder met een gele kaart voor een harde overtreding.

Ghana profiteert het meest van het gelijkspel tussen Mali en Egypte. Ghana won eerder op de dag met 1-0 van Oeganda dankzij een benutte strafschop van André Ayew. De koploper van groep D ziet Mali en Egypte na de eerste speelronde op twee punten achterstand volgen. Het was al het vijfde gelijkspel van de Afrika Cup in acht duels.