18.01.2017 15:47

'Xabi Alonso hangt schoenen aan de wilgen'

Xabi Alonso gaat zijn carrière beëindigen. De middenvelder heeft een aflopende verbintenis bij FC Bayern München en de Spanjaard is niet van plan om een nieuw contract te tekenen bij de Duitse landskampioen.

Volgens Bild is de oud-speler van onder meer Real Madrid en Liverpool helemaal niet van plan om volgend seizoen nog te voetballen. De Spanjaard zou tijdens de winterstop de clubleiding van Bayern München op de hoogte hebben gebracht van zijn aanstaande pensioen. De 35-jarige middenvelder is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Bayern München.

Xabi Alonso is ook onder Carlo Ancelotti een vaste waarde in Zuid-Duitsland. De Spanjaard speelde tijdens het huidige seizoen veertien wedstrijden in de Bundesliga, dertien keer mocht hij in de basis beginnen van zijn Italiaanse trainer. Xabi Alonso begon zijn carrière bij Real Sociedad. In 2000 speelde hij kort op huurbasis voor SD Eibar, terwijl hij in de zomer van 2004 koos voor een Engels avontuur bij Liverpool. Na vijf seizoenen bij The Reds keerde hij terug naar Spanje, waar hij ging spelen voor Real Madrid. Sinds 2014 staat Xabi Alonso onder contract bij Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner