18.01.2017 19:25

Gastland Gabon wint weer niet op Afrika Cup

Na twee groepswedstrijden wacht Gabon, het land dat de Afrika Cup in 2017 organiseert, nog op de eerste winstpartij op het eindtoernooi. Na een gelijkspel tegen Guinea-Bissau kon Gabon ook niet voor de volle winst gaan tegen Burkina Faso: 1-1.

Via Préjuce Nakoulma kwam Burkina Faso, waar Ajacied Bertrand Traoré op de bank begon, maar kort na rust inviel, op voorsprong. De aanvaller, in zijn carrière spelend in Polen en Turkije, scoorde na 23 minuten spelen. Sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang van Gabon maakte vijftien minuten later de gelijkmaker vanaf de stip, nadat hij de strafschop zelf meekreeg.

In het eerste duel scoorde Aubameyang ook al de enige treffer van zijn land, maar zijn doelpunten leverden Gabon dus nog geen overwinning op tijdens de Afrika Cup. De winnaar van het duel Kameroen - Guinea-Bissau kan nu de koppositie pakken in groep A, waarna de derde speelronde moet uitwijzen welke landen doorgaan naar de knock-outfase.

De finale van de Afrika Cup 2017 wordt op 5 februari afgewerkt.