19.01.2017 19:31

SC Cambuur legt international Indonesië vast

Lilipaly viert een doelpunt in het thuisduel van Telstar tegen Helmond Sport. (22-04-2016)
Lilipaly viert een doelpunt in het thuisduel van Telstar tegen Helmond Sport. (22-04-2016)

Stefano Lilipaly maakt na het huidige seizoen de overstap van Telstar naar SC Cambuur. De international van Indonesië tekent een contract voor twee seizoenen in Leeuwarden. Technisch directeur Gerald van den Belt is blij met de komst van de middenvelder.

"We volgen Stefano al langer en kennen zijn kwaliteiten. Het is een moderne middenvelder, die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat. Hij past met zijn karakter en winnaarsmentaliteit bovendien goed bij onze club", reageert Van den Belt op de officiële website van SC Cambuur. Lilipaly maakt het huidige seizoen gewoon af als speler van Telstar, de club waar hij sinds de zomer van 2015 onder contract staat.

Lilipaly maakte eind vorig jaar veel indruk met Indonesië op de AFF Suzuki Cup, het kampioenschap van Zuidoost Azië. De 27-jarige middenvelder speelde tot op heden acht interlands voor Indonesië en kwam daarin eenmaal tot scoren. Lilipaly kwam in het verleden uit voor FC Utrecht en Almere City FC, maar maakte in het voorjaar van 2014 de overstap naar het Japanse Consadole Sapporo. Daarna koos hij voor een avontuur in Indonesië bij Persija Jakarta.

SC Cambuur maakte donderdag ook bekend Farshad Noor voor de rest van het seizoen te huren van Roda JC Kerkrade. De middenvelder was overbodig bij de huidige nummer zeventien van de Eredivisie en mocht vertrekken. Hij hoopt in de tweede seizoenshelft op veel speelminuten in Leeuwarden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner