19.01.2017 19:49

Faber rekent niet op winters vertrek Hateboer

Hans Hateboer in actie voor FC Groningen. De rechtsback maakt later bekend zijn contract niet te willen verlengen bij de club. (23-10-2016)
Hans Hateboer in actie voor FC Groningen. De rechtsback maakt later bekend zijn contract niet te willen verlengen bij de club. (23-10-2016)

FC Groningen lijkt ook in de tweede seizoenshelft te kunnen beschikken over Hans Hateboer. De rechtsback wil zijn aflopende contract niet verlengen en de club van trainer Ernest Faber zette hem daarom in de etalage. Er zijn echter geen geïnteresseerde clubs.

Hateboer werd afgelopen tijd in verband gebracht met een transfer naar onder meer Hull City en Atalanta Bergamo, maar het is de laatste weken erg stil rondom de vleugelverdediger van FC Groningen. "Hans Hateboer is onze eerste rechtsback en ik verwacht eerlijk gezegd dat hij niet meer vertrekt in deze transferwindow", laat Faber weten in gesprek met Voetbal International. Dat betekent dat de 23-jarige rechtsback in de zomer transfervrij gaat vertrekken uit Groningen.

Mocht Hateboer alsnog een winterse transfer gaan maken, dan hoeft Faber niet lang te zoeken naar een geschikte vervanger. "Het is goed te zien dat er met Desevio Payne een prima vervanger staat. Hij is de back van de toekomst", aldus de oefenmeester van FC Groningen. Zijn ploeg won afgelopen weekend met 1-4 bij Heracles Almelo. "Zo vond ik het ook mooi te zien dat Alexander Sørloth zijn kans pakte in de spits. Hij was een heel goed koppel met Mimoun Mahi. Het komt de concurrentie en de scherpte in de groep alleen maar ten goede."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner