19.01.2017 20:04

Bayern wil Coman definitief vast gaan leggen

De clubleiding van Bayern München is al volop bezig met het samenstellen van een selectie voor volgend seizoen. De Duitse landskampioen haalde eerder al Niklas Süle en Sebastian Rudy weg bij 1899 Hoffenheim en hoopt ook op een langer verblijf van Kingsley Coman.

Bayern München huurt Coman al sinds de zomer van 2015 van Juventus en heeft ook een optie tot koop op de aanvaller bedongen. De Duitse topclub moet voor april laten weten of die optie wordt gelicht. "We nemen onze tijd. We zijn volledig overtuigd van zijn kwaliteiten", zegt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen Bild. "Maar het is duidelijk dat hij vorig jaar beter presteerde dan dit seizoen, al heeft hij wel een paar blessures gehad."

Coman kwam dit seizoen pas tot vier competitiewedstrijden in de Bundesliga en kwam daarin nog niet eenmaal tot scoren, maar de clubleiding van Bayern is wel overtuigd van de kwaliteiten van de aanvaller. "Zoals de stand van zaken nu is, zullen we de optie lichten", aldus Rummenigge, die daarmee de komst van Serge Gnabry uit zijn hoofd lijkt te zetten. "Gnabry is een speler van Werder Bremen en ik wil mijn collega's daar geen problemen bezorgen."

"Natuurlijk zullen wij altijd kijken naar een Duits international, maar of wij verder nog iets doen is de vraag", vervolgt Rummenigge. Volgens de voorzitter van Bayern is het halen van versterkingen voor de vleugels ook niet per se noodzakelijk. "Na de contractverlenging van Arjen Robben zijn we goed bezet, met ook nog Ribéry, Costa en waarschijnlijk dus Coman."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner