19.01.2017 21:17

'Ajax wil Neres en zet El Ghazi in wachtkamer'

Anwar El Ghazi mag opdraven in het oefenduel van Ajax met RB Leipzig. De ploeg van trainer Peter Bosz maakt een uitstekende indruk. (07-01-2017)
Anwar El Ghazi mag opdraven in het oefenduel van Ajax met RB Leipzig. De ploeg van trainer Peter Bosz maakt een uitstekende indruk. (07-01-2017)

Anwar El Ghazi moet de komende tijd geduld hebben. De buitenspeler hoopt op een transfer naar Lille OSC, maar Ajax wil eerst een nieuwe rechtsbuiten vastleggen. David Neres is nog steeds eerste keus.

Volgens Voetbal International heeft de clubleiding van Ajax El Ghazi momenteel in de wachtkamer gezet. Het Franse Lille OSC hoopt de vleugelaanvaller echter zo snel mogelijk aan te trekken. Naar verwachting komen beide clubs wel tot een akkoord over een transfer van de rechtsbuiten, maar geeft Ajax er de voorkeur aan om eerst een vervanger voor El Ghazi aan te trekken.

De Amsterdammers zien in de Braziliaanse aanvaller Neres de ideale opvolger voor El Ghazi. De pas negentienjarige vleugelspeler van São Paulo FC is eerder al uitvoerig bekeken door de scouts van Ajax en heeft een goede indruk gemaakt. De huidige nummer twee van de Eredivisie deed al een bod op Neres, maar dat werd door de Braziliaanse club resoluut van tafel geveegd. Naar verwachting gaat Ajax binnenkort een nieuwe poging wagen.

Mocht Ajax niet tot een akkoord komen over een transfer van Neres, dan schakelt de club over op de komst van Gerard Deulofeu. De 22-jarige Spanjaard speelt momenteel bij Everton, maar heeft onder trainer Ronald Koeman geen basisplaats meer. De Engelse club is bereid om mee te werken aan een vertrek van de vleugelaanvaller, maar er zijn, naast Ajax, meerdere clubs geïnteresseerd in Deulofeu. Zo zou AC Milan al een bod op hem hebben uitgebracht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner