19.01.2017 21:42

Enrique: "Er zijn vier kandidaten voor de titel"

Het is dit jaar ongekend spannend in de Spaanse Primera División. Koploper is nog steeds Real Madrid, maar volgens FC Barcelona-trainer Luis Enrique is de titelstrijd nog lang niet beslist. Hij denkt dat vier clubs kans maken op het kampioenschap.

Koploper Real Madrid ging afgelopen weekend verrassend onderuit op bezoek bij Sevilla FC. De 2-1 nederlaag was de eerste in een reeks van veertig duels zonder verliespartij. Daardoor ligt de strijd om het Spaanse kampioenschap weer helemaal open. De Koninklijke is nog altijd lijstaanvoerder, maar heeft slechts een voorsprong van één punt op naaste belager Sevilla. FC Barcelona is de nummer drie met 38 punten en ook Atlético Madrid (34 punten) heeft stadsgenoot Real nog in zicht.

"Afgelopen weekend was positief voor ons, aangezien we zelf drie punten pakten. Meer kunnen we niet doen om de teams die boven ons staan onder druk te zetten", aldus Barça-trainer Enrique op een persconferentie. "Ik hoop altijd dat de clubs die boven ons staan verliezen. Het seizoen is nu bijna halverwege en de vier bovenste clubs staan op een plek die ze verdienen. Ze zijn allemaal kandidaat voor de titel. Het zou verkeerd zijn om één van de teams die nu in de top-vier staan al af te schrijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner