19.01.2017 22:08

De Jong kiest voor defensiever De Graafschap

Henk de Jong ziet het met lede ogen aan: De Graafschap gaat tijdens zijn debuut onderuit bij FC Eindhoven. (13-01-2017)
Henk de Jong ziet het met lede ogen aan: De Graafschap gaat tijdens zijn debuut onderuit bij FC Eindhoven. (13-01-2017)

Henk de Jong beleefde vorig weekend geen succesvol debuut als hoofdtrainer van De Graafschap. De oefenmeester gooit daarom zijn elftal om voor de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen FC Den Bosch.

Zo keert rechtsback Sven Nieuwpoort terug in de basis van De Graafschap. Nathaniel Will verhuist daardoor naar de linkerkant en neemt de plek in van Andrew Driver, die tegen Den Bosch vanaf het middenveld gaat beginnen. Dean Koolhof moet daardoor genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Alexander Bannink krijgt in de voorhoede de voorkeur boven Elvio van Overbeek.

"Ik bouw defensieve zekerheid in, omdat we daar kwetsbaar zijn gebleken", vertelt De Jong in gesprek met De Gelderlander. "We gaan met vier echte verdedigers spelen, dat moet de rest van de ploeg iets meer comfort geven." De Jong kan vrijdagavond niet beschikken over Tim Linthorst, die kampt met een oogontsteking. Zijn plek in het hart van de defensie wordt ingenomen door Bart Straalman.

De Jong hoopt dat zijn ploeg ditmaal wel scherp aan de aftrap van de wedstrijd staat. Tegen FC Eindhoven keken de Doetinchemmers al na elf minuten tegen een 2-0 achterstand aan en was de wedstrijd (einduitslag 2-1) eigenlijk al verloren. "Dat had alles met de omstandigheden te maken", stelt De Jong. "Dat mag tegen Den Bosch geen excuus zijn. We hebben deze week twee keer op het gras van De Vijverberg getraind, dus weten wat we kunnen verwachten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner