20.01.2017 13:35

Transfer Memphis naar Olympique is afgerond

Memphis Depay krijgt in het Europa League-duel met Feyenoord een paar minuten speeltijd van trainer José Mourinho. (24-11-2016)
Memphis Depay krijgt in het Europa League-duel met Feyenoord een paar minuten speeltijd van trainer José Mourinho. (24-11-2016)

Memphis Depay heeft zijn transfer naar Olympique Lyon via Twitter bevestigd. De Franse club neemt de aanvaller over van Manchester United, waar de oud-PSV'er niet meer in de plannen voorkwam. Voorzitter Jean-Michel Aulas is dolblij met de komst van Memphis.

Aulas noemt de transfer van Memphis een droom die uitkomt. Hij ziet in de 22-jarige vleugelaanvaller een gigantisch talent en hoopt niet teleurgesteld te worden met de komst van Depay. De Oranje-international wordt vrijdagmiddag officieel gepresenteerd in Lyon. De voorzitter van Olympique spreekt voorzichtig de hoop uit dat Memphis dit weekend al in actie kan komen.

Olympique Lyon neemt het zondag op tegen Olympique Marseille en als het aan de clubleiding ligt, behoort Depay dan al tot de wedstrijdselectie. "Hem aantrekken was een droom, want hij is precies het type speler waarnaar we op zoek waren. Bovendien heeft hij een bepaalde flair", aldus Aulas in gesprek met RMC Sport. "Het klopt dat José Mourinho hem niet vaak gebruikte, maar dat gaf ons de gelegenheid om te onderhandelen met United. We halen een speler binnen die zijn gigantische talent wil laten zien.""

Aulas volgt de sportieve prestaties van Memphis al wat langer en is onder de indruk. "Er was heel veel interesse in hem tijdens zijn tijd bij het Nederlands elftal en PSV, waar hij twee fantastische seizoenen heeft gehad. Als je hem zichzelf ziet ontwikkelen, krijg je de indruk dat hij zijn enorme talent echt wil laten zien. Dus we hopen dat we niet teleurgesteld worden", besluit de voorzitter van de huidige nummer vier in de Franse Ligue 1.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner