20.01.2017 14:50

Rakitić maakt zich zorgen over rol als reserve

Ivan Rakitić is niet van plan om te vertrekken bij FC Barcelona. De Kroatische middenvelder is dit seizoen niet meer verzekerd van een basisplaats, maar hoopt nog lang voor de club uit Catalonië te mogen voetballen.

FC Barcelona boekte donderdagavond een nipte zege in het bekerduel met Real Sociedad (0-1). Direct na afloop werd Rakitić gevraagd naar zijn sportieve toekomst. "Ik hoop dat ik hier voor vele jaren kan blijven", vertelde de Kroaat aan de Spaanse media. "Ik wil mijn contract bij Barcelona verlengen. Ik maak me wel zorgen, want ik wil altijd spelen. Maar ik heb absoluut vertrouwen in de coach. Ik moet hard werken om speelminuten te maken, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt."

Rakitić kwam dit seizoen dertienmaal in actie in de Spaanse Primera División en maakte daarin twee doelpunten. Onder Barça-trainer Luis Enrique is de 28-jarige Kroatische middenvelder lang niet altijd meer verzekerd van een basisplaats. De rechtsbenige Rakitić maakte in de zomer van 2014 de overstap van Sevilla FC naar FC Barcelona. Hij tekende toen een contract tot medio 2019 in Catalonië. Afgelopen twee seizoenen speelde Rakitić respectievelijk 32 en 36 competitiewedstrijden voor Barça.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner