20.01.2017 15:01

Van Basten krijgt fikse kritiek vanuit Frankrijk

Marco van Basten vertelde eerder deze week te denken aan het afschaffen van buitenspel. Maar in de voetbalwereld worden deze plannen niet met veel gejuich ontvangen. Stade Rennes-coach Christian Gourcuff vindt het zelfs onbegrijpelijk.

Van Basten hoopt dat door het afschaffen van buitenspel, het aantal doelpunten in wedstrijden toe gaat nemen. "Dit is echt de grootste onzin die ik in tijden heb gelezen", reageert de 61-jarige Gourcuff op een persconferentie. "Als buitenspel wordt afgeschaft, keren we terug naar de tijd waarin dorpen tegen dorpen voetbalden en mensen stierven op het veld. De buitenspelregel is het symbool van intelligentie. De regel is fundamenteel voor het voetbal. Als je dat niet begrijpt, snap je niets van deze sport."

Eerder liet ook Arsène Wenger, manager van Arsenal, zich al negatief uit over de plannen van Van Basten. "Verandering is op zichzelf geen kwaliteit. Je moet gaan voor verbetering. Sommige van de voorstellen zijn bespreekbaar, maar in andere heb ik weinig interesse. Neem de afschaffing van buitenspel. Buitenspel zorgt ervoor dat teams gegroepeerd zijn, dat is een belangrijke kwaliteit binnen een teamsport. Je kunt je intelligentie toepassen door die regel. Het is heel belangrijk om buitenspel te behouden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner