20.01.2017 16:02

Omstreden Costa weer inzetbaar voor Chelsea

Diego Costa zet Chelsea een kwartier voor tijd op een 1-0 voorsprong tegen West Bromwich Albion. (11-12-2016)
Diego Costa zet Chelsea een kwartier voor tijd op een 1-0 voorsprong tegen West Bromwich Albion. (11-12-2016)

Chelsea-manager Antonio Conte heeft geen problemen meer met Diego Costa. De Italiaanse oefenmeester heeft op een persconferentie laten weten dat de Spaanse spits dit weekend gewoon in actie kan komen tegen Hull City.

Costa ontbrak vorig weekend in de wedstrijdselectie van Chelsea voor het duel met Leicester City (0-3). De spits besloot vorige week om te stoppen tijdens een trainingssessie, omdat hij plotseling kampte met rugklachten. Hij zou daarna, naar verluidt, harde woorden hebben gewisseld met coach Conte. "Hij is dinsdag weer begonnen met trainen, heeft geen last meer van zijn rug en kan dus gewoon spelen", vertelde de trainer op het persmoment.

Ook doken er geruchten over een zeer lucratief aanbod uit China op. Conte weet echter niets van een vertrekwens bij Costa. "Ik heb veel geruchten gehoord, maar het belangrijkste is dat hij meegetraind heeft en inzetbaar is. Ik heb ook het idee dat hij hier wil blijven, hij wil voor ons spelen. Hij moet natuurlijk zelf zijn beslissingen nemen, maar hij wil nu ieder geval voor ons spelen." De oefenmeester wilde niets kwijt over het mogelijk meespelen van Costa. "We zullen het zien, ik wil onze tegenstander niet wijzer maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner