20.01.2017 21:13

Zidane houdt Ronaldo en Real Madrid kalm

Voor Zinédine Zidane is er geen reden tot paniek nu Cristiano Ronaldo en daarmee ook Real Madrid in een slechte vorm steken. De Koninklijke pakte een Spaans record qua ongeslagen duels, maar verloor deze week twee keer op rij.

Zodoende verloor Real Madrid in achttien dagen tijd meer wedstrijden dan over het gehele jaar 2016. De ploeg ging eerst in de competitiewedstrijd tegen Sevilla onderuit, Celta de Vigo was in de kwartfinale van de Copa del Rey te sterk voor de koploper van Spanje. Zidane kent geen paniek en wil ook niet wijzen naar Cristiano Ronaldo, de superster uit vorm.

"Cristiano krijgt altijd een hoop kritiek als hij niet goed speelt. Hij maakt vaak het verschil voor ons. Als dat niet lukt, is dat meteen voer voor criticasters. Ik had daar als voetballer ook mee te maken", stelt de Fransman in gesprek met Marca. "Ook ik speelde wel eens slecht. Het enige dat je moet doen is hard blijven werken."

Zidane denkt dat hij goed om kan gaan met de druk, die nu eenmaal hoort bij een club als Real Madrid. "Die was er al vanaf de dag dat ik hier tekende en die zal er zijn tot en met de laatste dag dat ik hier ben. Dat is geen probleem. Het maakt we juist iedere dag sterker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner