20.01.2017 23:19

Geflopte Beto da Silva weer naar Zuid-Amerika

Luiz Beto da Silva (l.) houdt Mohamed Betti (r.) van het lijf tijdens FC Volendam - Jong PSV. (25-11-2016)
Luiz Beto da Silva (l.) houdt Mohamed Betti (r.) van het lijf tijdens FC Volendam - Jong PSV. (25-11-2016)

Luiz Beto da Silva is na een jaar alweer vertrokken bij PSV. Het Peruviaanse talent, binnengehaald als toekomstige superster tekent een contract tot medio 2021 bij het Braziliaanse Grêmio Porto Alegre. Beto da Silva debuteerde nooit in de hoofdmacht van PSV.

De Eindhovenaren namen de aanvaller begin 2016 transfervrij over van Sporting Cristal. Voor die club had Beto da Silva al acht keer gescoord in dertig wedstrijden, waardoor de verwachtingen hoog waren. De spits annex aanvallende middenvelder begon bij Jong PSV, maar hij kon zijn beloften nooit waarmaken. Uiteindelijk kwam de Zuid-Amerikaan tot 26 duels in de Jupiler League, waarin hij vier keer scoorde.

Beto da Silva werd slechts één keer bij de selectie van PSV gehaald. Uitgerekend in zijn laatste duel in Nederland, toen PSV in de Eredivisie tegen Excelsior speelde, zat de aanvaller op de bank. Hij viel uiteindelijk niet in, waardoor zijn avontuur in Nederland uitdraaide op een mislukking. PSV houdt naar verluidt een half miljoen euro over aan de deal met Grêmio.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner