21.01.2017 10:14

Živković is niet van plan om Ajax te sparen

Richairo Živković (l.) is tijdens de bekerwedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht in een sprintduel verwikkeld met Bart Schenkeveld (r.). (14-12-2016)
Richairo Živković (l.) is tijdens de bekerwedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht in een sprintduel verwikkeld met Bart Schenkeveld (r.). (14-12-2016)

Ajax hoeft zondagmiddag niet te rekenen op een Richairo Živković die expres kansen gaat missen. De spits speelt tijdelijk in dienst van FC Utrecht en staat zondag tegenover Ajax. De motivatie om zijn oorspronkelijke werkgever pijn te doen is er.

"Ik ben altijd extra gebrand om tegen Ajax te voetballen. Dat geldt denk ik voor elke speler die is verhuurd. Die wil zich juist tegen zijn eigen club bewijzen", stelt de goaltjesdief in gesprek met De Telegraaf. Živković werd in 2014 door de Amsterdammers overgenomen van FC Groningen, maar een vaste waarde is de twintigjarige spits nog niet geworden. Hij werd met weinig succes uitgeleend aan Willem II, bij FC Utrecht heeft Živković zijn draai gevonden.

In de heenwedstrijd tegen Ajax, in de Amsterdam ArenA, was dat echter niet het geval. Živković speelde ongelukkig en werd na 55 minuten naar de kant gehaald. "Ik was niet goed genoeg", kijkt de aanvalsleider terug naar dat duel. "De trainer wisselde me uit bescherming tegen mezelf. Het was niet zo dat ik te veel druk voelde. Het was een mindere wedstrijd, die kan erbij zitten." Živković staat nog tot medio 2019 onder contract bij Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner